Prvič sem videla škodo, ki jo lahko trda voda naredi

Nikoli si ne bi mislila, da lahko trda voda naredi toliko škode, dokler nisem enkrat pri serviserju videla cevi pralnega stroja, ki so bile popolnoma uničene zaradi vodnega kamna. Nikoli prej nisem videla česa takšnega in moram reči, da me je izjemno presenetilo, da kaj taktnega lahko nastane zaradi tega, ker je voda trda voda in nihče nič ne naredi glede tega, da bi se to izboljšalo.

Prvič sem videla škodo, ki jo lahko trda voda naredi

Lastniki tistega pralnega stroja, ki je imel cevi popolnoma uničene zagotovo, niso v pralni stroj med pranjem dodajali vsaj sredstev za mehčanje vode. Res ne vem, kako bil lahko trda voda drugače naredila toliko škode, kot jo je na tistih ceveh, saj je bilo res zelo poškodovano. Medtem ko sem to razmišljala, sem bila prav vesela, da sem vedno zelo pazila na te stvari in sem vedno dodajala sredstva za mehčanje vode v pralni stroj med pranjem. Nikoli se nam ni zgodilo, da bi se pralni stroj uničil zaradi tega. Glede na to, kar sem videla pri serviserju, sem bila res zelo vesela, da toliko pozornosti namenim tudi temu, kako se naši gospodinjski aparati vzdržujejo, saj deluje, kakor da delamo zelo dobro to, kar delamo. Včasih sem se spraševala, ali imajo vsa ta sreda za to, da trda voda ne uničuje stvari, res takšen namen, kakor pravijo, da ga imajo, saj se mi je vedno zdelo, da to vseeno ne deluje, tako kakor pravijo, da deluje. Ampak glede na to, da so naši gospodinjski aparati še danes v delujočem stanju, in to po več letih, bi lahko sedaj končno rekla, da je več kot očitno nekaj na tem.

Glede na to, da tisti pralni stoj niti ne deluje tako zelo star in deluje kor, da res niso skrbeli zanj, mislim, da je to dovolj jasen pokazatelj, da če je trda voda težava nekje, da res lahko naredi zelo veliko škode.