Končno so na vrtu nove kavarne postavljena senčila, da je pitje kave bolj udobno

Kavarna v bližini je končno kupila senčila, ki delajo prijetno senco. Dolgo časa so potrebovali za to, ampak verjamem, da ker so ne dolgo nazaj odprli kavarno nismo zmogli vsega urediti. Natakarica mi je celo pripovedovala, da so imeli težave z dobavo in so že takrat čakali senčila več kot en mesec. Če izračunam na hitro, mislim, da so čakali približno štiri mesece, da so jih prejeli. Kar dolga doba za čakanje, ampak, v današnjih časih res marsikdo težko vpliva na dostavo zlasti, če mora izdelek priti iz tujine. In več kot očitno so njihova naročena senčila doživela to neprijetno situacijo. 

Se pa skoraj z vsakim, ki ima podjetje in naroča izdelke v tujini podobne težave z dobavami. Skoraj nikoli ni dobavljeno ob pričakovanem času, vse ima zamudo, takšno ali drugačno. In najboljše je, da se računa na to, da bo vsaka stvar imela zamudo, ker drugače je lahko vsak samo živčen brez potrebe. 

Ko sem bila na kavi danes, sem tudi izvedela, da so senčila čakali iz Italije in da so najprej čakali, da so se izdelala in šele nato so šla v dostavo. Ker pa so imeli težave pri izdelavi, saj nekaterih delov ni bilo na voljo, se je vse skupaj toliko zavleklo. Ampak sedaj so senčila končno tukaj in pitje kave je mnogo boljše na svežem zraku v senci kakor na direktnem soncu. Če je zima, je seveda mnogo bolje biti na soncu, ampak ker je že pozna pomlad, je sedenje na soncu več kot pet minut skrajno neugodno. Enostavno postane prevroče in preveč moteče, da bi bilo pitje kave v takšnem prijetno dlje časa. Dobro, če bi bila kje na plaži v kopalkah, bi bilo vse odlično.

Današnja kava v senci, ki so jo delala senčila, je bila vsekakor pravi balzam na vse prejšnje, kljub temu da je bila vedno zelo okusna.

Related posts

Leave a Comment