Ročne svetilke za telebane ali katero svetilko izbrati, če pravite »samo da sveti«

Ljudje smo že dolgo navajeni, da svetloba ni omejena zgolj na dan, ko svet okoli nas osvetljuje sonce. Že dolgo tega smo izumili načine, kako nadzirati svetlobo in jo uporabljati v različnih pogojih. Od ognja in sveče do najrazličnejših oblik svetilk. Tako imamo danes v hiši v vsaki sobi luč, ki nam osvetljuje noči, mnogi pa si lastijo tudi ročne svetilke.

Naj bo iz občutka varnosti, za »vsak slučaj« ali iz službene dolžnosti, ročne svetilke so izjemno uporaben predmet, ki ga v svojem življenju vsaj kdaj pa kdaj uporablja vsak, hkrati pa mu v večini primerov ne posvečamo veliko pozornosti. Zato spodaj prilagamo vodič za nakup za vse, ki nimajo pojma.

Ročne svetilke za telebane ali katero svetilko izbrati, če pravite »samo da sveti«

 

Različni nameni uporabe

Pred nakupom ročne svetilke mora posameznik razmislit za kaj bo svetilko sploh uporabljal. Poznamo namreč različne modele svetilk, ki so prilagojene različnim namenom uporabe. Reševalci tako potrebujejo izredno zmogljive luči z močno svetlobo, da lahko v naravi odkrijejo izgubljeno osebo ali predmet. Močne svetilke so potrebne tudi za signaliziranje sporočil, ko se znajdemo v nevarnosti.

Nekaj drugega pa je vsakodnevna uporaba svetilke. Mnogi si ročne svetilke želijo le tako, za vsak slučaj, če jih preseneti izpad elektrike ali pa si morda želijo imeti rezervni vir svetlobe vedno pri roki, v nahrbtniku ali torbici. Te luči so lahko prav tako kvalitetne, v večini primerov pa jih dobimo za precej nižje cene.

 

Vsakodnevne ročne luči

Za popolne telebane priporočamo uporabo LED svetilke, pri čemer se ni potrebno obremenjevati z najrazličnejšimi funkcijami. Pomembno je le, da ima svetilka možnost različnih stopenj jakosti. Tako boste namreč lahko prilagodili moč svetenja glede na situacijo.

Aluminijast okvir s standardom IPX bo zagotovil zadostno trdnost svetilki in precej dobro zaščito pred vremenskimi vpili. Pomemben faktor pa je tudi napajanje. Najbolj praktična je izbira ročne svetilke na baterije AA, saj je te mogoče kupiti povsod, lahko pa razmislite tudi o investiciji v polnilne baterije.